Wijnen

 BruisendWijnHuis Domein Holset produceert ongeveer 25.000 flessen prijswinnende mousserende wijnen. We maken nu vier onderscheidende wijnen, volgens de Traditionele Methode. Onze mousserende wijnen krijgen een tweede gisting op de fles en daarna rijpen ze nog tussen de 24 en 36 maanden ‘sur lie’. Als gespecialiseerd BruisendWijnHuis excelleren we in eigen Nederlandse smaakstijl met de druivenrassen Cabernet Blanc, Souvignier Gris, Johanniter, Chardonnay en Pinot Noir.
Bij de Wijnkeuring van de Lage Landen 2021 vielen alle bubbels van ons in de prijzen. De Bruut van Holset verdiende een gouden medaille, de Prins en Dame zilver (Dot deed niet mee).

 

 

Openingstijden wijnwinkel 

Onze wijnwinkel is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Hier kun je onze 4 mousserende wijnen kopen en eventueel laten inpakken als geschenk.

Vanaf 1 juli is het weer mogelijk om deel te nemen aan onze rondleiding en proeverij. Voor meer informatie, klik hier
Daarnaast kun je dagelijks tussen 12.00 en 18.00 uur genieten van onze mousserende wijnen op onze gezellige binnenplaats. 

Bruis voor Thuis - 140,00

 

Proef thuis de bijzondere bubbels van Domein Holset 

Wil jij onze mousserende wijnen ook graag thuis proeven? Bestel dan de “Bruis voor Thuis”. Ontzettend leuk voor een gezellige avond met je vrienden, familie, collega’s of gewoon om lekker alleen van te genieten.

 

Wat zit er in de Bruis voor Thuis? 2 flessen Dame van Holset, 2 flessen Prins van Holset en 2 flessen Bruut van Holset. 

Bestel

Stijlvol cadeau - 31,00

Bubbel in stijlvolle zwart kartonnen doos

Je relaties, werknemers, familieleden en wie weet…. jezelf stijlvol verwennen? Dat doe je met de relatiegeschenken van Domein Holset. Er is veel mogelijk. Bel ons op 043 850 29 28 en we bespreken de mogelijkheden met je. 

 

Om het je hier makkelijk te maken kies je de Prins van Holset in deze mooie zwarte kartonnen doos. De doos verzenden we in een beschermende ‘om-doos’. 

 

Wil je een andere stijl wijn (Bruut of Dame) in een 1, 2 of 3 doos verpakking? Dat kan! Bel ons even en dan nemen we de bestelling met je op en maken we speciaal voor jou een fijne doos met 1, 2 of 3 mousserende wijnen van Domein Holset, BruisendWijnHuis & Logement. 

Bestel

Bruut van Holset 2018 - 22,50

Fris & Fruitig 

Fris en een tikje tegendraads. Oftewel, gewoon àltijd lente met deze Bruut van Holset.  Een fruitige bubbel met geuren van appel, witte bloesem en een vleugje tropisch fruit. Niet gek, want deze cuvee komt uit het warme oogstjaar van 2018 en is gemaakt van 50% Johanniter en 50% Cabernet Blanc. De druiven zijn zorgvuldig met de hand geplukt, geassembleerd en gevinifieerd volgens de traditionele methode. Na 24 maanden rijping op de gist en een dosage van 2 gram heeft de Bruut zich ontwikkeld tot een fruitige, droge wijn met een volle mousse. Gedegorgeerd in maart 2021.

€ 22,50 per fles

Bestel

Prins van Holset 2017 - 27,50

Stevig & Krachtig 

Stijlvol, stevig en een tikje stoer. De Prins van Holset is een krachtige bubbel met geuren van steenfruit als perzik, abrikoos en een vleugje kruidigheid. Nadat de Souvignier Gris en Johanniter druiven zorgvuldig met de hand geplukt zijn, volgt de assemblage en vinificatie volgens de traditionele methode. Na 36 maanden rijping op de gist en een dosage van 2 gram heeft de Prins zich ontwikkeld tot een karaktervolle, droge wijn met een elegante mousse. Gedegorgeerd in maart 2021.

€ 27,50 per fles

Fles Doos (6)

Dame van Holset 2018 - 25,00

Zacht & Vol 

Zacht en toch voldoende power om haar mannetje te staan. De Dame van Holset is een volle bubbel met geuren van bloesem, perzik, mango en door de korte vergisting op eiken vaten, een lichte toets van vanille. Nadat de Chardonnay druiven zorgvuldig met de hand geplukt zijn, volgt de assemblage en vinificatie volgens de traditionele methode. Na 24 maanden rijping op de gist en een dosage van 3 gram heeft de Dame zich ontwikkeld tot een mooie volle droge wijn met een zachte mousse. Gedegorgeerd in februari 2021.

€ 25,- per fles

Bestel

Kleine Prins van Holset 2017 - 15,00

Stevig & Krachtig (0,375 L)

Stijlvol, stevig en een tikje stoer. De Kleine Prins van Holset is een krachtige bubbel met geuren van steenfruit als perzik, abrikoos en een vleugje kruidigheid. Nadat de Souvignier Gris en Johanniter druiven zorgvuldig met de hand geplukt zijn, volgt de assemblage en vinificatie volgens de traditionele methode. Na 36 maanden rijping op de gist en een dosage van 2 gram heeft de Prins zich ontwikkeld tot een karaktervolle, droge wijn met een elegante mousse. Gedegorgeerd in maart 2021. (0,375 L)

€ 15,- per fles

Fles Doos (12)

Dotje van Holset 2017 - 15,00

Fris & Fruitig (0,375 L)

Mocht je denken dat het Dotje van Holset zo’n heel braaf, bruisende wijn is, dan heb je het mis. Ze is misschien net iets kleiner en fijner dan onze andere wijnen, maar met haar fris en fruitige bubbel en de geuren van appel, citrus en een vleugje tropisch fruit, bruist het Dotje op haar eigen manier. En, goed om te weten, Dotje is extra exclusief. Deze gelimiteerde cuvee, gemaakt van Johanniter in het oogstjaar 2017, is er namelijk in een gelimiteerde oplage van 2700 flessen. De druiven voor het Dotje van Holset zijn zorgvuldig met de hand geplukt en gevinifieerd volgens de traditionele methode. Na 36 maanden rijping op de gist en een dosage van 10 gram, heeft het Dotje zich ontwikkeld tot een volle wijn met fijne zuren en een elegante mousse. Gedegorgeerd in augustus 2021. (0,375 L)

€ 15,- per fles

 

Fles Doos (12)
NIX18