Domein Holset is in ontwikkeling en deze website ontwikkelt mee.
We houden je graag op de hoogte via onze nieuwsbrief. Meld je hier aan:

Oud & Nieuws

Eerst was er de wijn, toen het Domein en nu is Domein Holset voor iedereen.

In 2008 liepen Erik Leferink en Marianne Blijdesteijn rondjes te draaien om de vervallen boerderij in Holset. Aan de voorkant het vriendelijk dorpje Holset, met wat horeca en een oud kerkje, aan de achterkant het schitterende Heuvelland. Daar is het idee ontstaan om iets op deze mooie plek te doen. Wijn misschien? Druiven? De grond had de structuur die je kent uit Frankrijk, stenig, vol mineralen.

In 2017 zijn de laatste ruimtes schoongeveegd van het bouwstof: De oude boerderij in Holset is omgevormd tot wijndomein. Hier groeien en bloeien de druiven waar we mousserende wijn van maken, geheel volgens de traditionele methode. In onze winkel en proeflokaal zijn de wijnen te proeven en te koop. Je kan hier slapen in een van de kamers of het vakantiehuisje van het wijndomein. Daarnaast is Domein Holset een ontspannen omgeving voor vergaderingen en bijeenkomsten. 

Waar de wereld globaliseert en robotiseert ontstaat de behoefte aan vakmanschap, kleinschaligheid en ‘lokaal’. Wij geven daar, met alles wat we hebben en met alles wat we zijn inhoud aan. 

 

Naar onze laatste nieuwsbriefOpenen

 

Op de hoogte blijven

 

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meld je hier aan:

 

Onze Bubbels gemaakt volgens de Traditionele Methode

 

Samenspel

Kwaliteitsbubbels hebben als basis een goede afstemming tussen druivenstruik, bodemgesteldheid en beheer en klimaat. Wij hebben er plezier in om door goed onderhoud aan de struik en bewerken van de bodem, selectief oogsten (meestal met de hand) deze basis optimaal te benutten. Omdat we met de natuur werken is elk jaar weer net iets anders. Juist dát maakt wijn zo leuk.

Onze Bubbels

Onze wijnen variëren van fris fruitig, tot elegant tot complex. We noemen ze De Bruut, De Prins en de Dame van Holset. De wijnen maken we van een mix van klassieke en cool climate druivenrassen zoals de Souvignier Gris, Chardonnay, Cabernet Blanc en Johanniter. Zij gedijen in ons klimaat en zijn uitstekend geschikt voor mousserende wijn. Afhankelijk van de mogelijkheden die het jaar biedt, maken we nog een 4de en 5de bijzondere wijn. Onze bubbels zijn te koop in goede restaurants en mooie hotels. 

Gebouwen | Logement | Winkel | Proeflokaal

In de loop van de jaren zijn we begonnen met het opknappen van de gebouwen. Uitgangspunt was: weinig slopen, weinig nieuw bouwen, respect voor de omgeving, bouwen met natuurlijke materialen en een energiezuinig, liefst nul-energie gebouw, maken. Of dat laatste is gelukt weten we nog niet. De volgende elementen zijn gerealiseerd:

  Geen aardgas meer nodig;

Een warmtepomp, 100 meter onder de grond;

Zonnepanelen en zonnecollectoren;

Lage temperatuurverwarming;

Hergebruik regenwater

Vloer- en muurverwarming;

Dikke geïsoleerde muren;

Gebouwd met natuurlijke, deels recyclede, materialen

We willen deze mooie plek graag delen met iedereen die zich hier thuis voelt. Daarom kozen we voor een logement, een plek waar de gast zich welkom en vrij kan voelen om zichzelf te zijn, waar we een heerlijk ontbijt serveren, waar het pand en het terrein gedeeld kan worden met de gasten. Waar we kunst aanbieden, voor de broodnodige inspiratie, een kennismaking met onze wijnen ligt natuurlijk om de hoek. Domein Holset zou een plek worden waar ook groepen gebruik van kunnen maken omdat we cursusruimten, een gezamenlijke living, grote houtgestookte oven, een heerlijk terrein met theatertje, vuurplaats en wijngaard natuurlijk ter beschikking kunnen stellen. Een keur aan mensen kunnen via ons worden ingehuurd om een eventueel programma diepgang of juist lichtheid te geven: een bakker om broden of pizza’s mee te bakken, diverse gidsen voor wandeltochten, rondleiders en deskundigen voor een wijnproeverij, muzikanten, docenten voor bv yoga, keramiek beschilderen, kruidenthee maken uit de tuin, eigen verzorgingsproducten maken (eco, bio), enzovoort.

We hopen dat DH het een inspirerende en bruisende plek wordt voor velen! Voel je welkom met vragen of ideeën, we vinden niks gek…. (hoewel…). We hopen je eens te ontmoeten, wil je het wel en wee van DH volgen, geef dan je mailadres door voor de nieuwsbrief, volg ons op facebook of instagram of bekijk deze website (nog eens).