Domein Holset is in ontwikkeling en deze website ontwikkelt mee.
We houden je graag op de hoogte via onze nieuwsbrief. Meld je hier aan:

  Nieuwe Mousserende Wijn Productie Kelder

  dinsdag 6 oktober 2020

  De nieuwe Mousserende Wijn Productie Kelder stelt Domein Holset in staat om nog meer diepgang en gelaagdheid in haar wijnen te brengen.
  Het maken van mousserende wijn bestaat uit veel productiestappen. Natuurlijk… alles begint in de wijngaard. De oogst moet goed zijn en de teelt van druiven (bodem beheer, plantmanagement, moment van oogst) zijn allesbepalend. Daarna komen nog veel stappen die ook specifieke keuzes verlangen: snelheid en kracht waarmee je perst, gisten gebruikt voor de eerste vinificatie, vinifieer je op staal, hout of keramiek? Zo creëren we  een goede basiswijn. Daarna begint het bubbelproces pas.

  De keuzes die daar gemaakt worden: welke liquer de tirage, welk gist gebruiken we voor de 2e vergisting, duur van lageren, liquer de expedition, dosage-keuze etc. Dit zijn productie-tussen- stappen waar we weer keuzes kunnen maken die onze wijnen nog specifieker maken.

  Dat hele proces nú in eigen huis,  met daarbij onze focus op mousserend stelt Domein Holset in staat  een boeiend assortiment voor zowel de professional als de gastronomie als de consument samen te stellen. Zelf proeven? bestel dan via de site bv een Trio van Domein Holset. Hier proef je ons basis assortiment en onderscheid je al verschillende aroma’s, smaken en afdronk. Superleuk om in klein gezelschap een te doen.

   

   

  Terug naar actueel
  X