Domein Holset is in ontwikkeling en deze website ontwikkelt mee.
We houden je graag op de hoogte via onze nieuwsbrief. Meld je hier aan:

  Het blenden van de Prins en de Bruut oogst 2020

  zaterdag 9 januari 2021

  Blenden van de Prins en de Bruut van Holset oogst 2020

  Domein Holset positioneert zich als BruisendWijnHuis van de Lage Landen. Wij proberen daar als volgt betekenis aan te geven:

  • We maken mousserende wijn van zowel klassieke- als nieuwe robuuste druivenrassen;
  • We zoeken naar een specifiek NL smaakstijl. Hoe die er precies uitziet ontdekken we nú en is een proces;
  • Ons assortiment loopt van Fris & Fruitig naar Fruitig & Stevig en van Vol & Zacht naar Vol & Krachtig.
  • We werken met de beste mensen. Naast Peter van den Berg onze eigen oenoloog en onze directeur Kirsten Abels, magister vini in opleiding, zijn dat natuurlijk Stan Beurskens maar ook innovatieve sommeliers en ervaren Champagneproevers en andere specialisten.

  Nu was het weer zover dat De Prins en de Bruut oogst 2020 geassembleerd konden worden. Hier zie je ons team proeven, blenden, vergelijken, proeven, blenden en vergelijken. Omdat we Souvignier Gris als reserve wijn op hout gelagerd hebben liggen van oogstjaren voor 2020 zijn we in staat de blend van de Prins weer net iets spannender te maken dan de jaren ervoor. Door de mooie oogst Cabernet Blanc van weer een jaar oudere stokken belooft de Bruut van Holset ook weer een prachtige wijn te worden.
  De Bruut zal de tweede vergisting op de fles in onze eigen wijnmakerij in Lemiers krijgen en daar een aantal jaar rusten op het gist. 

  Terug naar actueel
  X